سختی آب در دستگاه قطعه شور
در این مقاله ما برخی از انواع سختی آب را عنوان کرده و مشکلاتی را که برای دستگاه قطعه شور ایجاد میکند را مورد بررسی قرار میدهیم. البته استفاده از پودر قطعه شویی مرغوب هیچکدام از مشکلاتی که در اینجا آمده است را ندارد.
آب مایه حیات موجودات و صنعت
تصور کنید صنعت بدون وجود آب.
آیا صنعتی وجود دارد که مستقیم یا غیر مستقیم به آب وابسته نباشد؟
با این همه وابستگی صنعت به آب آیا صنعتی وجود دارد که توانایی تولید آب را داشته باشد؟ منظور صنایع تصفیه آب و یا شیرین کننده های آب نیست.
تولید آب از ابتدا با ترکیب دو ماده ای که بسیار در اطراف ما وجود دارد. هیدروژن و اکسیژن.
آب با اینکه به صنعت بسیار کمک میکند و تصور صنعت بدون آب ممکن نیست. اما آب مشکلاتی نیز برای صنعت بوجود می آورد. از جمله خوردگی و زنگ زدگی قطعات ، گرفتگی لوله های انتقال ، نشت و بسیاری مشکلات دیگر.
که اینها همه ناشی از مواد محلول در آب است که به آن سختی گفته میشود. سختی در اصل املاحی است که درون آب محلول شده اند و این بعلت عبور آب از سفره های زیرزمینی و یا سطح زمین است. البته یک سری از سختی ها نیز در اثر استفاده در صنعت به وجود می آیند.
البته همه مواد محلول در آبها مضر نیستند و بسیاری از آنها برای صنعت و دستگاه قطعه شور بسیار مورد نیاز میباشد.
اولین جایی که سختی را به راحتی میتوان دید داخل کتری و یا کولرهای آبی است. هر جایی که تبخیر وجود داشته باشد سختی آب بالا میرود و در نهایت به صورت لایه ای سخت برجای میماند.
برخی مواد محلول در آب:
۱- سطح نمک های محلول کلسیم و منیزیم
به صورت GPG (دانه در هر گالن) یا PPM (قسمت در میلیون) بیان می شود. نمک های کلسیم معمولاً در حدود دو برابر غلظت نمک های منیزیم وجود دارند. یون های سختی نامطلوب هستند زیرا با گرم شدن آب کمتر محلول می شوند و از محلول خارج می شوند. پس از خشک شدن، آنها لکه های سخت و سنگی ایجاد می کنند که حذف آنها دشوار است.
۲. آهن:
رایج ترین شکل محلول آهن در آب های زیرزمینی، بی کربنات آهن است. اگرچه مقداری آب هنگام کشیده شدن شفاف و بی رنگ است، اما در معرض هوا، بی کربنات آهنی می تواند باعث کدر شدن آب شود و لکه های زرد یا قهوه ای مایل به قرمز را روی هر چیزی که تماس می گیرد، ایجاد کند. اگرچه اکثر آب های آهن دار کمتر از 5ppm آهن دارند، اما کمتر از 0.3ppm می تواند باعث دردسر شود.
۳. منگنز:
اگرچه منگنز نادرتر از آهن در آب است، اما به اشکال مشابه وجود دارد. منگنز میتواند رسوبات را در خطوط لوله و مخازن بسیارسریع در سطوح کمتر از 0.2 ppm ایجاد کند. رسوبات منگنز به رنگ خاکستری تیره تا سیاه .است
۴. سیلیس:
بیشتر آب های طبیعی حاوی سیلیس در سطوحی از 1ppm تا بیش از 100ppm هستند. حذف لکه های سیلیس می تواند بسیار دشوار باشد. تنها راه برای حذف مقیاس سیلیکات به صورت مکانیکی (خراش و سنباده) یا حل کردن در محلول های اسیدی آمونیوم بیوراید یا اسید هیدروئوریک است. پاک کننده های اسیدی بسیار خورنده و سمی هستند و ممکن است خطرات ایمنی شدید کارگران را در هنگام استنشاق یا جذب ایجاد کنند!
۵. اسیدیته معدنی:
آب های سطحی آلوده به زهکشی معدن یا ضایعات تجاری ممکن است حاوی اسید سولفوریک به اضافه سولفات آهن، آلومینیوم و منگنز باشند. این آلاینده ها خورنده هستند. و بنابراین، آب های آلوده به اسیدیته معدنی برای استفاده بدون سیستم پیش تصفیه غیرممکن است.
۶. دی اکسید کربن:
دی اکسید کربن آزاد در اکثر منابع آب طبیعی یافت می شود. آبهای سطحی کمترین میزان CO2 را دارند، اگرچه برخی از رودخانهها تا 50ppm دارند. در آبهای زیرزمینی (چاهها)، غلظت از صفر تا سطوح آنقدر زیاد است که دیاکسید کربن هنگام آزاد شدن فشار حباب میکند (مانند آب «روشن» یا سلتزر). بیشتر آب های چاه دارای 2 تا 50ppm هستند. دی اکسید کربن نیز زمانی تشکیل می شود که بی کربنات ها توسط اسیدها، منعقد کننده ها یا گرم کردن آب از بین بروند. تشکیل یا جذب دی اکسید کربن می تواند pH محلول تمیز کننده قلیایی را کاهش دهد، به خصوص اگر از هوادهی برای هم زدن پاک کننده استفاده شود. دی اکسید کربن خورنده است و خواص خورنده اکسیژن را تسریع می کند.
۷. اکسیژن:
اکسیژن در آب های سطحی و هوادهی یافت می شود. چاه های عمیق حاوی اکسیژن بسیار کمی هستند. محتوای اکسیژن آب با دما نسبت معکوس دارد، به این معنی که هر چه آب گرمتر باشد، اکسیژن کمتری وجود دارد.
با این حال، توجه داشته باشید در حالی که آب در دمای بالا حاوی اکسیژن کمتری است، اکسیژن باقی مانده بسیار تهاجمی تر و خورنده تر است. اکسیژن برای آهن، روی، برنج و سایر فلزات بسیار خورنده است. هنگامی که قطعات داغ در آب سردی که حاوی مقادیر زیادی اکسیژن محلول است، شسته می شوند، زنگ زدگی فلزات می تواند مشکل ساز باشد.
در دستگاههای قطعه شویی نیز مانند دیگر صنایع ، سختی آب میتواند مشکلاتی به وجود آورد که در اینجا مهمترین آنها را آورده ایم. البته همان طور که در ابتدا گفته شد استفاده از پودر قطعه شویی مرغوب هیچکدام از مشکلاتی که در اینجا آمده است را ندارد.
اولین مورد زمانی است که کار دستگاه قطعه شویی به پایان میرسد. پس از خشک شدن قطعات لکه های سفید رنگی روی قطعات وجود دارد که به سادگی پاک میشوند اما اگر پاک کردن این لکه ها را به تعویق بیندازیم دیگر به سادگی رفع نمیشوند( نتیجه استفاده از پودر قطعه شویی نامرغوب).
دومین مورد پس از چند روز شستشو اگر درب مخزن دستگاه قطعه شور را باز کنید روی سطح آب لایه ای وجود دارد که شامل گریس ، روغن ، خاک و مواد غیر قابل حل در آب است( نتیجه استفاده از پودر قطعه شویی نامرغوب).
سومین مورد در کف مخزن دستگاه قطعه شور است که به صورت لجن وجود دارد که باید از مخزن دستگاه قطعه شویی خارج شوند. که این مورد یکی از دلایل خرابی فیبر و فنر دستگاه قطعه شور میباشد( نتیجه استفاده از پودر قطعه شویی نامرغوب).
استفاده از مواد غیر استاندارد و نامرغوب نمیتواند این سختی ها را از بین ببرد و یا در بهترین حالت در ظاهر لکه ای وجود ندارد اما در مخزن شما تولید لجن زیاد میکند که این مورد قابل مشاهده نیست ودر بلند مدت به پمپ و نازل های دستگاه قطعه شور آسیب میزند.
شرکت یونیک ادعا میکند که کلیه پودر قطعه شویی تولیدی این شرکت فاقد هرگونه لکه روی قطعات است و با کمترین میزان لجن تولیدی در مخزن دستگاه قطعه شویی ، نیاز شما به سرویس های دوره ای دستگاه قطعه شویی را به کمترین میزان ممکن رسانده است.
ما این ادعا را با استفاده از مواد اولیه مرغوب و پس از تست های مختلف در شرایط خیلی سخت آبی که در آزمایشگاه انجام داده ایم و با توجه به نظرات مشتریان خود در مناطقی که سختی آب بالایی دارند ( مانند شهر اهواز ) بدست آورده ایم.
شرکت یونیک علاوه بر سعی در تولید مواد با کیفیت و مقرون بصرفه ، همواره در تلاش است تا با افزایش اطلاعات مصرف کنندگان، از طریق آماده کردن مقالات کاربردی به زبان ساده، حداکثر توان خود را برای کمک به صنعتگران کشور بگذارد.
از این رو خواهشمندیم با ارسال نظرات خود ما را در این امر مهم کمک نمایید.